FeEL EWoS

 

 

 

 

Italy United Kingdom.svg Croatia.svg Iceland.svg Portugal.svg Spain.svg Turkey.svg

 

 

Članci i časopisi izvještavaju da tjelovježba može smanjiti rizik nekolicine bolesti te općenito poboljšavajući kvalitetu života ljudi. Međutim, udio europskog stanovništva, (i djece i odraslih), koje se ne bavi tjelesnom aktivnošću i dalje je zabrinjavajuće visok.

Predloženi projekt je nastao na temelju rada skupine istraživača koji rade u različitim područjima društvene i medicinske znanosti, no s istim interesom ljubavi prema fizičkoj aktivnosti. Prakticirali smo sport u mladosti, te vježbamo ili se bavimo sportom redovito u odrasloj dobi, s obzirom da smatramo da je to bitan aspekt našega života. Osim toga, za neke od nas tjelesna aktivnost je predmet istraživanja, s ciljem ukazivanja na blagotvorne učinke redovite tjelesne aktivnosti i ideje promicanja vježbanja i sporta kod mladih, odraslih i starijih osoba, jer nikada nije kasno ili prerano učiniti nešto za svoje zdravlje.

Pišući ovaj projekt odlučili smo dati svoj doprinos kako bismo potakli građane Europske unije na uspostavljanje zdravih navika fizičke aktivnosti. Čitanjem odgovarajuće znanstvene literature, osvrnuvši se na naše osobno iskustvo i promatranjem okolice, naše je mišljenje da je jedini način za promjenom dramatičnog trenda u Europi, s obzirom na ravnodušnost u praksi sporta, utvrditi navike tjelesne aktivnosti u ranoj dobi, ugraditi elemente zabave u fizičku aktivnost te u njih uključiti sve članove obitelji.

Predložena ideja je odmah prihvaćena od strane partnera iz 6 različitih europskih zemalja (Italija, Portugal, Turska, Island, Hrvatska i Španjolska). Sve partnerske organizacije aktivno pridonose razvoju konačnog projekta za Europski tjedan sporta (EWoS), Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS). Naslov i akronimi projekta savršeno sažimaju našu ideju prema kojoj bi europske obitelji trebale "živjeti" i "osjećati" EWoS kao događaj koji slavi važnost tjelesne aktivnosti, želju za osjećajem povezanosti s drugima, te poticanje na aktivnost.

Temelj projekta je organizacija neprofitnog europskog sportskog natjecanja za djecu (u dobi od 6-14), koja će se provoditi istovremeno u 6 EU zemalja (Italija, Portugal, Turska, Island, Hrvatska i Španjolska) tijekom EWoS projekta (19-25 rujan 2016). Za vrijeme projekta 12.000 djece će pohađati seminare vezane za teme koje podupire EWoS, te će se baviti različitim sportskim aktivnostima. Tijekom vikenda “Family sport & recreational festival” će se u projekt uključiti I članovi obitelji (njih oko 24.000). Uključivanjem ukupno 180 volontera, predstavnici Sporta, omogućit će održavanje planiranih aktivnosti te proširiti koncepciju vježbi koje su od temeljne važnosti za dobru kvalitetu života.

Problematika ove divne priče je u tome što je projekt sufinanciran od strane EU za 80% (€ 267.442) te smo iz tog razloga u potrazi za sponzorima koji bi mogli biti zainteresirani za potporu drugih 20% (66.856 €) u cijelosti ili djelomično.

Ovim projektom ćemo doprinijeti promjeni fizičkih navika kod 12.000 djece, što će potaknuti i članove njihovih obitelji, a što bi moglo potaknuti sve na svijetu na aktivno bavljenje sportom (s obzirom na šest stupnjeva teorije razdvajanja). Stoga vas molimo za vaš doprinos kako bismo aktivirali cijeli svijet.

Project Partners

 

 

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna